​Kurti: Duam ta ndalim hajninë – nuk ka kushëri të mi nëpër institucione

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka thënë se me qeverisjen e tij nuk do të ketë familjarë të politikanëve që do të favorizohen.

Ai në seancën e sotme parlamentare ka thënë se nuk ka kushëri të tij në institucionet e Kosovës.

Kurti: Nuk ka kushëri të mi nëpër institucione

(Video)

“Ajo që është e të gjithëve e bëhet veç e dikujt ajo është hajni, si mos të jetë hajni, një fabrikë, shpejtë e shpejtë vendosin disa njerëz që na qenka barrë për ekonominë e Kosovës dhe duhet të ja japin njërit, e aty kanë qenë ilaket, jo tash nuk ka Kurti në qeveri, asnjë me mbiemrin Kurti nuk ka në qeveri përveç meje, a e kuptoni, kujtoni të kaluarën dhe shihni qysh është sot, nuk ka kushëri të mi nëpër institucione”, ka thënë ai.

Kurti ka thënë se vendit i duhet prokurori aktive dhe gjyqësor efikas, që sipas tij, aktualisht nuk ekziston asnjëra. Ai ka thënë se prokuroria nuk po merret me personat që kryejnë krime pasi Kosova ka elemente të shtetit të kapur.

Kurti: Republika e Kosovës ka elemente të shtetit të kapur

(Video)

“Prokuroria do të duhej të merrej me krimet. Po çka të bëjmë kur nuk po merret? Ne duam shtetin e së drejtës, prokuroria duhet t’i gjurmojë, hetojë, hulumtojë, të ngritë aktakuza për kriminelë, por nuk po e bën, sepse diagnoza jonë ka qenë e qartë – Republika e Kosovës ka elemente të shtetit të kapur. Dhe kjo është e shprehur në sistemin e drejtësisë, prandaj nuk punon Prokuroria, sepse në Kosovë ka vende të punës dhe mos të punohet, në Kosova ka njerëz që paguhen që të rrinë, të jenë pasivë, e këtë ne duam ta ndryshojmë dhe do ta ndryshojmë. Na nevojitet prokurori aktive dhe gjyqësor efikas, asnjërin prej këtyre aktualisht nuk i kemi”, ka thënë Kurti.

Kurti ka folur edhe për lirinë e fjalës së deputetëve në seancë, për çka edhe ka pasur sot kritika nga ana e opozitës.

Kurti: Ne duam ta ndalim hajninë e jo fjalën

(Video)

“Ne nuk duam t’ia ndalim fjalën askujt, askush asnjëherë nuk do t’ua ndalojë fjalën. Ne duam ta ndalim hajninë, dhe ne kemi ardhur në qeverisje për ta ndalë hajninë – jo fjalën e lirë. Rrjedhimisht, flisni sa të doni, mbani seanca shpesh sa të mundi, nuk ka kurrfarë problem absolutisht, por është interesante se si njerëzit që vazhdimisht e marrin fjalën dhe flasin, ankohen se s’ka liri të fjalës”, ka thënë Kurti./G.Kadrija/