5 SEKRETE PËR NJË BANJË RELAKSUESE

Ritmet e shpejta të jetës, por edhe stresi, bëjnë që shumë njerëz të mos i kushtojnë shumë rëndësi paqes shpirtërore dhe mirëqenies, duke u përballur kështu me depresion dhe stres. Që në lashtësi, banjat e nxehta janë konsideruar gjithmonë mënyra më e mirë për të mbyllur një ditë, duke relaksuar trupin, mendjen dhe shpirtin, pa kërkuar shumë kohë apo lëvizje.

 

Me fjalë të tjera, nga komoditeti i shtëpisë sonë, ne mund t’i ofrojmë vetes një xhel pastrues dushi, i cili nëse bëhet rregullisht, mund të ndryshojë në mënyrë dramatike psikologjinë tonë. Pra, si ta bëjmë banjën tonë më relaksuese, edhe kur nuk kemi shumë kohë në dispozicion?

Ulni dritat

Ulni ndriçimin ose fikini dritat plotësisht dhe ndizni disa qirinj me aroma të mrekullueshme.

Rregulloni temperaturën

Rregulloni temperaturën sipas nevojave të trupit. Rreth 36-37 gradë është temperatura ideale për t’u çlodhur, por kjo do të përcaktohet nga mënyra se si ndiheni në atë moment.

Dëgjoni muzikë

Muzika është gjithmonë çelësi i relaksimit. Zgjidhni diçka që ju qetëson vërtet, rregulloni volumin dhe kënaquni me tingujt sensualë.

Zgjidhni një zonë pa shpërqendrim

Rregulli bazë i një banje të suksesshme në shtëpi është të keni një humor “mos shqetëso”. Mbylle celularin, distancohu nga gjithçka dhe fokusohu te vetja. Nëse shtëpia juaj është plot, mbyllni derën dhe mbajini këto minuta për vete.

Pas banjës

Pasi të keni mbaruar banjën, është e rëndësishme të ruanin ndjesinë e relaksimit që keni fituar, duke veshur rroba komode dhe të buta, aplikoni kremat aromatik ose vajra që do ta trajtojnë lëkurën tuaj ashtu siç e meriton.