6 MËNYRAT MË TË KËQIJA PËR TË VDEKUR

Është njerëzore të mendosh se vdekja është e vetmja gjë e garantuar, por do të ishte më e çuditshme nëse nuk do ta mendonit.

Më shumë kohë harxhohet duke menduar se çfarë pason pas vdekjes, por gjithashtu duhet të ndodhë në një farë mënyre – kjo është arsyeja pse shkencëtarët kanë përcaktuar për ju se në cilat mënyra nuk do të dëshironit aspak të largoheni nga planeti!

Të varrosesh i gjallë

Ne do ta hapim këtë listë me një nga makthet më të zakonshme – vdekjen që pason pasi të varroseni gjallë.

Nëse një skenë nga Kill Bill pjesa 2, për fat të keq nuk mund të shpëtonit me të. Edhe sikur të arrinit të thyeni arkivolin ose kutinë në të cilën jeni varrosur, toka do t’ju shtypte menjëherë.

Sipas Popular Science, ju mund të mbijetoni në një arkivol për midis 10 minutash dhe një ditë e gjysmë – kjo varet nga ajo që jeni varrosur dhe sa oksigjen keni.

Rrezatimi

Nëse e keni shikuar mini-serinë e HBO-së Çernobil, kjo mënyrë nuk ka nevojë për shpjegime të mëtejshme. Por nëse nuk jeni, vdekja nga rrezatimi është mjaft e dhimbshme sepse ju ha nga brenda. Kjo varet nga sasia e rrezatimit që ju keni qenë i ekspozuar, por nga rrezatimi më i fortë mund të filloni të shpërbëheni.

Për të mos u shqetësuar shumë, rrezatimi nga një telefon celular, radio ose mikrovalë, ose rrezatimi jo-jonizues nuk është gati aq i fortë sa shkaktimi i dëmtimit të trupit tuaj.

Rënia e ashensorit

Është pothuajse e pamundur që një ashensor të bjerë, veçanërisht nëse është diçka më e re. Për fat të keq, ky fakt nuk i ndihmon njerëzit që vuajnë nga klaustrofobia ose ata që kanë frikë nga lartësia – nëse dikush vuan nga një kombinim i këtyre dy frikës, ne e kuptojmë plotësisht nëse ata preferojnë të ngjiten shkallëve.

Vetë rënia do t’ju vriste pothuajse menjëherë, por jo në një mënyrë të bukur. Sidoqoftë, tashmë gjatë një rënie, organet tuaja të brendshme do të ‘trazohen’ nga një shpejtësi e tillë.

Çdo vdekje në lidhje me vullkanet

Llava mund të arrijë temperatura deri në 1200 Celsius, që do të thotë se do të humbni vetëdijen shumë kohë para se të arrini vetë llavën – si për shkak të nxehtësisë ashtu edhe për shkak të gazrave toksikë. Kur trupi juaj arrin llavën e lëngshme, ajo shumë shpejt do të kthehet në hi.

Kontaktoni me trifluorin klor

Trifluori i klorit është ai për të cilin as nuk doni të dëgjoni. Nëse dikush, hipotetikisht, ju përmbyt me trifluorid klor, ai mund të shkrijë kockat. Ky material është jashtëzakonisht toksik, jashtëzakonisht shpërthyes dhe tmerrësisht reaktiv.

Dehidrimi

Dehidrimi nuk vret të gjitha menjëherë, por trupi së pari mbaron lëngun dhe ndalon djersitjen, pas së cilës lëkura thahet dhe humbet vetëdijen. Hapi i fundit është dështimi i organeve të brendshme, përkatësisht mëlçisë dhe veshkave, gjë që shkakton helmimin e organeve të tjera, gjë që shkakton vdekjen./KP