BASHKATDHETARËT MË SHUMË SE 20 ORË PRITJE NË KUFIRIN SERBI-HUNGARI

Numër i madh i bashkatdhetarëve të cilit ishin për festat e fundvitit në Kosovë, janë detyruar të presin me orë të tëra në pikën kufitare Serbi-Hungari.

 

Kujtojmë se kjo nuk është hera e parë që bashkatdhetarët presin me orë të tëra në pikën kufitare Serbi-Hungari.

Ndërkaq në pikat e kalimit kufitar të Kosovës, sipas Qendrës Kombëtare për Menaxhim Kufitar, pritjet më të gjata janë Merdarë ku për të dalë nga kjo pikë kufitare, pritjet janë deri në 3 orë.

Situatë pothuajse e njëjtë paraqitet edhe në pikën kufitare Jarinje ku pritjet për të dalë janë 20-30 minuta, dhe në pikën kufitare Dheu i Bardhë ku pritjet janë 35-45 minuta.

Kolona e automjeteve në Merdarë është 1500 metra.