FACEBOOK NDRYSHON EMRIN E KOMPANISË NË META

Facebook ka ndryshuar emrin në Meta si pjesë e një ribrendimi të madh.

Kompania, e cila njoftoi ndryshimin në konferencën e saj vjetore të zhvilluesve, tha se do të “përfshinte” më mirë atë që firma bën tani, raporton bbc.

Mark Zuckerberg zbulon vizionin për të ardhmen e FacebookMark Zuckerberg zbulon vizionin për të ardhmen e Facebook

Ai zbuloi gjithashtu planet për metaverse – një botë në internet ku njerëzit mund të luajnë, të punojnë dhe të komunikojnë në një mjedis virtual, shpesh duke përdorur kufje VR.

Ndryshimi i emrit vjen pas një sërë historish negative për Facebook, bazuar në dokumentet e zbuluara nga një ish-punonjës. Një riemërtim mund të jetë gjithashtu pjesë e një përpjekjeje për të riparuar reputacionin e Facebook dhe për të kthyer faqen pas një serie makthesh PR, duke përfshirë keqinformimin në platformat e tij, dështimet e moderimit të përmbajtjes dhe zbulimet rreth efekteve negative që produktet e tij kanë në shëndetin mendor të disa përdoruesve.

Zuckerberg e shpjegoi konceptin e metaverses si një hapësirë e ngjashme me internetin ku përdoruesit mund të ecin përreth dhe të ndërveprojnë me njëri-tjetrin në kohë reale.

“Në vitet e ardhshme, unë pres që njerëzit të kalojnë nga të na shohin kryesisht si një kompani e mediave sociale në të na shohin si një kompani metaverse”, tha ai.

Frances Haugen ka akuzuar kompaninë për vendosjen e “fitimeve mbi sigurinë”.

Në vitin 2015, Google ristrukturoi kompaninë e saj duke e quajtur firmën e saj mëmë Alphabet, megjithatë, emri nuk ka arritur. /Telegrafi/