GASHI: KRYEMINISTRI NË OPOZITË SKIFTER, SOT NË PUSHTET ËSHTË ULUR SI PULË

Shefi i grupit parlamentar të Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), Arben Gashi ka folur për kohën kur Lëvizja Vetëvendosje ishte në opozitë, që siç tha ai, kanë qenë të papërgjegjshëm dhe nuk i kanë përkrahur marrëveshjet në interes të shtetit.

Duke bërë të ditur se Lidhja Demokratike e Kosovës do të përkrah dy marrëveshjet ndërkombëtare që lidhën me ndihmën e Kosovës kundër Covid-19, Gashi ka thënë se ka çështje që janë mbi interesat partiake për të cilat politikanët duhet të bashkohen.

Gashi: Kryeministri Kurti kur ishte në opozitë sillej si skifter e sot është ulur si pulë

“Po ua kujtoj sot, kryeministrit të sotshëm dhe ministrit të Financave se si silleshin në këtë kuvend kur ne e diskutonim, Ligjin për Rimëkëmbje Ekonomike, silleshin duke hapur krahët si skifterë dhe sot janë ulur aty si pula sepse e dinë se çka do të thotë të marrësh vendime në interesat e shtetit”, ka thënë Gashi.

Këtu ka ndërhyrë edhe kryetari i Kuvendit, Glauk Konjufca.

Konjufca-Gashit: Kujdes fjalorin

“Kujdes fjalorin Arben”, ka thënë Konjufca.

Por Gashi vazhdoi të kritikoi pushtetin për kohën kur kanë qenë në opozitë.

Gashi: Të strukesh si pulë nuk është gjë e keqe

“Janë fjalë të dëgjuara edhe më herët në këtë kuvend zotëri Konjufca. Të strukesh si pulë sot nuk është gjë e keqe, e rëndësishme është të kuptosh rëndësinë e pushtetit dhe të shtetit[…]Ne nuk jem si ju, dhe jemi krenar që nuk jemi si ju sepse interesi i vendit është më i madh sesa skifetërllëku drejt një vote nga një qytetar i dëshpëruar në izolim për shkak të covid-19”, ka thënë Gashi.

Opozita sot po përkrah vetëm dy marrëveshje që lidhen me reagimin kundër Covid-19.

Me 84 vota për asnjë kundër dhe asnjë abstenim Kuvendi i Kosovës ka votuar Marrëveshjen bilaterale ndërmjet Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe Qeverisë së Dukatës së Madhe të Luksemburgut për Projektin e bashkëpunimit për zhvillim “KSV/017: Programi për mbështetje shëndetësore (pjesa II), dhe Marrëveshjen kornizë të kredisë të datës 14 gusht 2020, ndërmjet Republikës së Kosovës, e përfaqësuar nga Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve, dhe Bankës Zhvillimore të Këshillit të Evropës për financimin e projektit “Reagimi Emergjent ndaj COVID-19”./KP