GAZETARI SERB MOHON GJENOCIDIN NË SREBRENICË,KOMSHIQ S`PRANON INTERVISTIMIN

Kryetari i Presidencës boshnjake, Zeljko Komshiq ka braktisur intervistën me agjencinë shtetërore serbe të lajmeve Tanjug, pasi gazetari që po e intervistonte e mohoi se në Srebrenicë ka ndodhur gjenocid.

 

Gjatë intervistës, gazetari tha se ai nuk pajtohet se në Srebrenicë ka pasur gjenocid dhe se pozicioni i tij nuk ishte i rëndësishëm, shkruan N1.

Komshiq tha se pozicioni është i rëndësishëm dhe e pyeti gazetarin se pse nuk pajtohet.

“Që një krim i tmerrshëm ka ndodhur?”, tha gazetari i Tanjugut.

“Është gjenocid. Ky është gjykimi i Tribunalit ndërkombëtar. Gjenocidi nuk është një krim i tmerrshëm. Krimet e tmerrshme janë tjera”, tha Komshiq.

“Ky është pozicioni yt”, shtoi gazetari.

“Nuk është pozicion i imi. Është çfarë verdikti i gjykatës ka thënë”, tha Komshiq.

“Me çfarë pajtoheni ju?”, pyeti gazetari, Komshiq iu përgjigj “Dhe ju nuk pajtoheni?”

“Nuk pajtohem me këtë”, tha gazetari.

Pas kësaj deklarate, Komshiq u ngrit nga intervista, i tha atij se intervistën do ta realizoj me dikë tjetër.