GJATË 2021 U LINDËN 8,984 FOSHNJA NË KLINIKËN E GJINEKOLOGJISË

Gjatë vitit 2021, në Klinikën e Gjinekologjisë të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës u lindën 8 mijë e 984 foshnje.

Sipas raportit të punës, 4 mijë e 735 foshnje i përkasin gjinisë mashkullore, kurse 4 mijë e 249 foshnje tjera gjinisë  femërore.

“Prej tyre, 202 janë binjakë, 16 trinjakë dhe 2 katërnjakë”, thuhet në njoftim.

2 mijë e 501 lindje janë kryer me operacion. /Telegrafi/