JAMES MICHAEL TYLER NGA “FRIENDS” JEP DETAJE NGA GJENDJA E TIJ ME KANCER

James Michael Tyler, më i njohur për rolin e tij si Gunter, një punëtor kafeneje në serinë “Friends”, njoftoi se ai është në fazën e katërt të kancerit të prostatës.

Aktori (59), i cili shpesh tërhiqte vëmendjen në komedinë që zhvillohej në kafenenë “Central Perk”, përshkroi luftën e tij me kancerin dhe u bëri apel të tjerëve të shkojnë për kontroll, në një intervistë për media.

“Më vjen keq që nuk erdha të njoftoj se do të bëhej një film për miqtë,” tha Tyler. “Unë jam këtu për të thënë se në shtator 2018, unë u diagnostikova me kancer të përparuar të prostatës, i cili është përhapur në kocka,” tha ai.

Pasi i janë thyer kockat dhe ai ka një tumor përgjatë shtyllës kurrizore, aktori nuk mund të ecë më.

Muajin e kaluar, Tyler u ndje mjaft mirë për të bërë një paraqitje të shkurtër me video në një tubim të “Friends” në HBO Max. Në mbledhjen nostalgjike morën pjesë gjashtë aktorë kryesorë të cilët janë të gjithë të vetëdijshëm për sëmundjen e tij.

Duke dashur të ndihmojë të tjerët, Tyler po punon me Fondacionin e Kancerit të Prostatës për të edukuar njerëzit në lidhje me sëmundjen dhe për t’i inkurajuar ata që të testohen. Për shkak se kanceri i tij u zbulua vonë, Tyler thotë se ai “ndoshta do ta përfundojë atë”.

“Në një botë tjetër, unë do të shkoja për një ekzaminim më herët dhe kanceri ndoshta do të zbulohej më herët. Herën tjetër kur të shkoni për një kontroll sistematik vjetor, kërkoni mjekun tuaj për një test PSA. Kur zbulohet herët, kanceri i prostatës është i shërueshëm në 99 për qind të rasteve,” tha aktori./KP