KRASNIQI: AFRIMI I SHQIPËRISË ME SERBINË E DËMTON SHUMË KOSOVËN

Profesori Milazim Krasniqi, ka vlerësuar se afrimi i Shqipërisë me Serbinë e dëmton shumë Republikën  e Kosovës, në këtë rast procesi i “Ballkanit të Hapur”, direkt e dëmton rrugën e Kosovës në proces të zhvillimit dhe integrimit në strukturat euroatlantike.

 

“Qeveria e Kosovës duhet të tregojë se cilat janë interesat e Kosovës, e që në fakt ato janë integrimi në BE dhe NATO. Nuk ka nevojë të fyhet askush, por ka njëfarë kompleksi dhe frike që po ndodh në qeverinë e Kosovës, ajo duhet të mbrojë interesat e Kosovës”, tha Krasniqi për lajmet e orës 13:00 në Radio Televizion e Kosovës (RTK).

Krasniqi ka folur edhe për influencën ruse në Ballkan. “Rusia po luan një lojë në Ballkan, ajo ka imponuar rrënjë dhe lojë gjeopolitike në Ballkan”, tha ai.

Për mundësinë e arritjes së një marrëveshje mes Kosovës dhe Serbisë, Profesori Milazim Kransiqi, vlerësoi se është vështirë të arrihet ajo, për shkak se nëse rast se përsëri fiton Vuçiqi nuk do të ketë kurrfarë rezultati për shkak se ai është pas ardhës i Millosheviqit. Serbia deri në fund do ta luaj lojën e dyfishtë”, tha ai.