KS I OKB-SË KËRKON QË NË QEVERINË E RE AFGANE TË PËRFSHIHEN SA MË SHUMË GRA

Këshilli i Sigurimit i OKB -së bëri thirrje sot për krijimin e një qeverie të re përmes negociatave në Afganistan, e cila do të jetë “e bashkuar, gjithëpërfshirëse dhe përfaqësuese dhe do të përfshijë pjesëmarrjen e plotë, të barabartë dhe domethënëse të grave në të”.

Trupi prej 15 anëtarësh, anëtarët e të cilit u takuan sot për të diskutuar situatën në Afganistan, gjithashtu bëri thirrje për një ndërprerje të menjëhershme të armiqësive dhe shkeljeve të të drejtave të njeriut.

Këshilli gjithashtu kërkoi që të gjitha palëve t’u jepet qasje e menjëhershme, e sigurt dhe e papenguar humanitare./KP