MBLIDHEN PESË KOMISIONE PARLAMENTARE

Në Kuvendin e Kosovës sot do të mblidhen pesë Komisione Parlamentare.

Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës për Persona të Pagjetur, Komisioni për Mbikëqyrjen e Financave Publike, Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale, Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturë, Rini dhe Sport dhe Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe Mbikëqyrjen e Agjencisë Kundër Korrupsion, janë këto komisionet që do të mblidhen këtë të martë.

Në Komisionin për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinor, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës, për Persona të Pagjetur dhe Peticione që do të mblidhet në ora 10:00 do të ketë dëgjim publik lidhur me zbatimin e strategjisë nacionale për të drejtat e personave me aftësi të kufizuara në Kosovë 2013-2023.

Në orën 10:00 do të mblidhet edhe Komisioni për Mbikëqyrjen e Financave Publike ku në rend ditë ka shqyrtimin e raportit të auditimit për pasqyrat financiare vjetore të Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë për vitin 2020-të. E ftuar do të jetë edhe ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari.

Po ashtu në këtë komision do të shqyrtohet edhe raporti i auditimit për pasqyrat financiare vjetore të Kompanisë Regjionale “Bifurkacioni” për vitin 2020 ku i ftuar do të jetë kryetari i bordi dhe ushtruesi i detyrës së kryeshefit ekzekutiv.

Deputetët e këtij komisioni do të shqyrtojnë edhe raportin e auditimit për pasqyrat financiare vjetore të Ndërmarrjes Publike Lokale “Hortikultura” Sh.A për vitin 2020. Të ftuar do të jenë edhe kryetari i bordit dhe kryeshefi ekzekutiv.

Kurse në Komisionin për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale që po ashtu do të mblidhet në ora 10:00 do të shqyrtohet projektligji për amandametimin 02 të marrëveshjes bilaterale ndërmjet Qeverisë së Kosovës dhe asaj të Dukatës së Madhe të Luksemburgut për projektin e bashkëpunimit për zhvillim “KSV/017: Programi për mbështetje shëndetësore (pjesa II).

Në ora 11:00 do të mblidhet Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturë, Rini dhe Sport. Në këtë komision do të shqyrtohet projektligji për Ratifikimin e Marrëveshjes së bashkëpunimit ndërmjet MAShTI-it dhe Agjencisë Austriake për Zhvillim për zbatimin e projektit “Hulumtimi dhe Shkencat e Aplikuara në Arsimin e Lartë +(HERAS +)” (ADA numri referues 8116-00-2020).

Para deputetëve të këtij komisioni do të raportoj edhe Ministrja e MAShTI-it, Arbërie Ngavci.

Ndërkohë që pritet të formohet grupi punues për mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit për tekstet shkollore dhe dokumentacionit pedagogjik.

Ndërsa në ora 13:00 do të mblidhet Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe Mbikëqyrjen e Agjencisë Kundër Korrupsion.

Në këtë komision do të shqyrtohet ndryshimi dhe plotësimi i ligjit për përgjegjësinë disiplinore të gjyqtarëve dhe prokurorëve.

Po ashtu do të shqyrtohet në parim edhe Projektligji për Gjykatë Komerciale. /KP