NGA 14 DERI 24 TETOR ZHVILLOHET FUSHATA E VAKSINIMIT TË KAFSHËVE NGA AJRI

Autoriteti i Aviacionit Civil i Kosovës informon të gjithë qytetarët se nga data 14 deri më 24 tetor 2021, në territorin e Republikës së Kosovës, do të zhvillohet fushata e vaksinimit nga ajri të kafshëve të egra kundër tërbimit.

 

Fushata zhvillohet në tërë Ballkanin Perëndimor si pjesë e iniciativës rajonale të kontrollit të kësaj sëmundjeje tek kafshët, prandaj do të ketë edhe fluturime të aeroplanëve afër zonave kufitare të Kosovës.

Kjo fushatë e mbështetur nga BE-ja, do të zbatohet me një procedurë moderne e cila garanton vaksinimin e sigurt të kafshëve të egra. Procesi i shpërndarjes së vaksinimit do të realizohet përmes ajrit dhe në mënyrë të kontrolluar nëpër të gjitha zonat malore, duke përjashtuar qendrat urbane dhe sipërfaqet ujore.