PAS VENDIMIT TË PZAP-IT PËR ANULIM TË VOTAVE TË DIASPORËS PËR DRAGASHIN, LDK ANKOHET NË SUPREME

Pas vendimit të PZAP-së për të anuluar votat e Komunës së Dragashit, LDK ka dërguar sot në Gjykatën Supreme ankesë kundër këtij vendimi.

“PZAP dje morri vendim të paprecedentë në sistemin zgjedhor të Kosovës, tre gjyqtarë të PZAP-së kanë anuluar të gjitha votat e mërgatës, pa kontaktuar, pa verifikuar e pa kërkuar të vërtetën në Dragash”, deklaroi në një konferencë për media zëdhënësja e LDK-së Sibel Halimi.

Ajo thotë se të njëjtat vota ishin certifikuar dhe marrë parasysh në raundin e parë të zgjedhjeve, përcjell Telegrafi.

“Ato vota ishin verifikuar hapur, numëruar e pranuar sit ë rregullta nga KQZ edhe në raundin e dytë. Kjo është një përpjekje antidemokratike për përmbysje të rezultatit zgjedhor në tavolinë”.

Halimi thotë se LDK ka dorëzuar në Supreme mbi 200 dëshmi të votuesve të Dragashit në mërgatë për raundin e dytë.

“LDK beson se sistemi zgjedhor në Kosovë do të mbrohet nga Gjykata Supreme, vullneti vota e çdo qytetari do të mbrohen me dinjitet. LDK veprimin e tre gjyqtarëve të PZAP-së do t’i adresojë edhe te misionet ndërkombëtare për monitorim të zgjedhjeve si sulm i paprecedentë ndaj procesit zgjedhor”.

LDK thotë se qytetarët e Dragashit duhet të jenë të qetë pasi sipas saj askush nuk do të mund të ndryshojë rezultatin e zgjedhjeve lokale në Kosovë.

Derisa kandidati i LDK-së në Dragash, Behxhet Xheladini, ka treguar më shumë detaje lidhur me ankesën që kanë dorëzuar në Gjykatën Supreme pas vendimit të PZAP-së për anulimin e votave nga diaspora.

Ai, në një konferencë për media, tha se vendimi i PZAP-së ishte skandaloz, derisa insiston se procesi i votimit nga diaspora ka qenë i pastër si loti.

“Bashkë me ekspertët e LDK-së kemi përgatitur ankesën të cilën e kemi dorëzuar para pak çastesh në Gjykatën Supreme. Kjo ankesë vjen pas vendimit të PZAP-së për anulimin e votave nga diaspora. Kësaj ankese ia kemi bashkangjitur të gjitha provat që vërtetojnë se procesi zgjedhor nga ana e mërgatës tonë ka qenë plotësisht i rregullt dhe i pastër si loti. Kemi përgatitur një dosje shumë të gjerë me të cilën do të dëshmojmë para Gjykatës Supreme  se vendimi i PZAP-së nuk ka qenë i drejtë dhe ka qenë skandaloz, për shkak se mua më është marrë fitorja në tavolinë”.

Xheladini ka deklaruar se ankesës në Supreme ia kanë bashkangjitur edhe 200 deklarata të votuesve nga mërgata, derisa u shpreh i bindur se Supremja do të vendosë në favor të tij.

“Ne kësaj ankese, përveç tjerash, ia kemi bashkangjitur edhe rreth 200 deklarata të votuesve tanë të mërgatës të cilët pas këtij vendimi kanë qenë jashtëzakonisht të shqetësuar dhe për shkak të pamundësisë që të vijnë këtu, për shkak të kohës së shkurtër, që të vijnë dhe të dëshmojnë pastërtinë e votës së tyre përmes rrjeteve sociale kanë dërguar deklarata të shkruara me dorë. Të gjitha këto deklarata bashkë me listën e personave që janë regjistruar suksesshëm ia kemi dorëzuar Gjykatës Supreme. Jemi të bindur se Gjykata Supreme brenda afatit ligjor prej 72 orësh do të më shpallë kryetar të ardhshëm të Komunës së Dragashit”, tha Xheladini./Telegrafi/