PIRJA ME STOMAK BOSH ËSHTË NJË IDE E KEQE, JA PSE

Ndërsa pirja e alkoolit në stomak bosh ndoshta nuk ju dukej një punë e madhe kur ishit më i ri, me të vërtetë mund të lërë disa pasoja.

Këtu janë disa arsye të mira pse duhet ta lini atë praktikë në të kaluarën dhe të filloni të hani para se të pini ndonjë.

Do të dehesh më shpejt

Nëse qëllimi juaj është të relaksoheni pak, kjo është gjëja juaj, por nëse pini me stomak bosh, do të deheni më seriozisht shumë më shpejt.

Ju do të rrisni nivelin e sheqerit në gjak

Pirja në stomak bosh mund të shkaktojë një rritje të papritur të sheqerit në gjak. Shpesh njerëzit nuk janë të vetëdijshëm se sa sheqer metabolizon trupi kur pinë alkool. Kur sheqeri në gjak rritet në nivele jo të shëndetshme mund të çojë në një rrezik në rritje të sëmundjeve të zemrës dhe sëmundjeve të tjera kardiovaskulare.

Ju mund të prishni dietën

Nëse po mendonit të shmangnit marrjen e kalorive shtesë duke anashkaluar darkën dhe thjesht duke pirë disa pije, kjo mund t’ju fryjë mendjen. Pas disa gotave, shumë do të mbeten të uritur, dhe natën vonë, opsionet kryesisht jo të shëndetshme janë në dispozicion.

Ju mund të ndiheni keq

Dhimbje koke, gjykim i dobët – të gjithë e dini këtë nëse keni tepruar me alkoolin. Ju mund ta shmangni këtë nëse hani diçka para se dikush të fillojë të pijë, shkruan Eat This./KP