PUNËTORËT E LOTARISË: QEVERIA NUK MBAJTI PREMTIMIN PËR TË BËRË ZGJIDHJE

Punëtorët e Lotarisë së Kosovës protestuan të hënën para Qeverisë së Kosovës me kërkesën për miratimin e ligjit për Lotarinë e Kosovës dhe kthimin në vendet e punës.

Gjithashtu paralajmëruan se do të vazhdohet me protesta edhe gjatë ditëve të punës deri në përmbushjen e kërkesës së punëtorëve të Lotarisë së Kosovës.

Përfaqësuesja e punëtoreve Ibadete Hasani Berisha i theksoi se punëtorët e Lotarisë së Kosovës gjenden në një situatë të rënduar, pasi tash e një vit nuk kanë marrë paga.

This image has an empty alt attribute; its file name is Ibadete-Hasani-Berisha-1024x682.jpgHasani-Berisha tha se po ashtu se Qeveria e Kosovës i ka premtuar Sindikatës së Punëtorëve të Lotarisë së Kosovës se do të gjejë një zgjidhje për punëtorët tanë mirëpo një premtim i tillë ende nuk është përmbushur.

Ndërsa, kryetari Sindikatës së Lotarisë së Kosovës Shkumbin Goçi në këtë protestë theksoi se përderisa Lotaria e Kosovës është e mbyllur, në territorin e Kosovës, në veri të Mitrovicë dhe në Graçanicë funksionon Lotaria e Serbisë.

This image has an empty alt attribute; its file name is Protesta-1-Lotaria-e-Kosoves-foto-Visar-Kadrolli.jpgThis image has an empty alt attribute; its file name is Protesta-2-Lotaria-e-Kosoves-foto-Visar-Kadrolli.jpgThis image has an empty alt attribute; its file name is Protesta-2-Lotaria-e-Kosoves-foto-Visar-Kadrolli-1.jpgThis image has an empty alt attribute; its file name is protesta-lotaria-e-Kosoves-foto-Visar-Kadrolli-1.jpg