RITA ORA U TREGON FANSAVE DALLIMIN MES NOCIONEVE ‘SHQIPTARE’ DHE ‘KOSOVARE’

Rita Ora njihet si njëra ndër artistet shqiptare më të njohura e cila përmes talentit të saj dhe stilit të veçantë ka depërtuar në tregun muzikor ndëkombëtar.

 

Ajo së fundi ishte e ftuar si mysafire në Wired ku i duhet të përgjigjet në pyetjet e publikut për të, të cilat bëhen në internet.

Përgjigja e Rita Orës ishte “Po”, ndërsa Rita nuk ka hezituar të shpjegojë arsyen se përse deri tani ajo ishte prezantuar si shqiptare ndërsa tashmë përdor nocionin “kosovare”, por që vazhdon duke thënë se këto dy terme janë thuajse e njëjta gjë.

“Po, por më lini t’jua shpjegoj pak, është pak e komplikuar në rregull? Kosova është tani e pavarur, e cila nuk ka qenë më parë. Kështu që teknikisht, po, për disa vite unë do të thoja: Jam shqiptare, por unë aktualisht jam kosovare, por është kjo gjë është shumë e përafërt”, u shpreh Rita.