SITUATA ME COVID-19: 86 PACIENTË PO TRAJTOHEN NË SHSKUK

Në saje të raportit të punës për datën 24 qershor, në klinikat COVID të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës dhe në spitalet e përgjithshme janë duke u trajtuar 86 pacientë.

25 prej tyre, janë të konfirmuar pozitivë, 56 janë me oksigjeno-terapi, ndërkaq 2 pacientë vazhdojnë të jenë në gjendje të rëndë shëndetësore.

Në QKUK janë të shtrirë 65 pacientë:

11 të konfirmuar me COVID-19

46 me oksigjeno-terapi

1 në gjendje të rëndë

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave

Klinika Infektive, 11 pacientë, 1 në gjendje të rëndë + 17 pacientë post-covid nga Klinika e Pulmologjisë

Klinika e Pulmologjisë, 37 pacientë

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 18 pacientë

1 në gjendje të rënduar

14 të konfirmuar pozitivë

10 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme

Spitali i Prizrenit, 3 pacientë

Spitali i Gjakovës, 3 pacientë

Spitali i Pejës, 4 pacientë

Spitali i Gjilanit, 8 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 3 pacientë/KP