TRE FËMIJË ME COVID-19 PO TRAJTOHEN NË PEDIATRI, NJËRI NË GJENDJE MË TË RËNDË

Në Klinikën e Pediatrisë në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës janë duke u trajtuar tre fëmijë të infektuar me coronavirus.

Zëvendësdrejtoresha e Pediatrisë, Rufadie Maçastena-Maxhuni në një deklaratë për Telegrafin ka thënë se njëri nga fëmijët është në gjendje më të rënduar dhe po trajtohet me oksigjeno-terapi.

“Në Klinikën e Pediatrisë janë duke u trajtuar tre fëmijë të infektuar me COVID-19. Mosha e tyre është 14 dhe 15 vjeç”, tha Maçastena-Maxhuni për Telegrafin.

Ajo bëri të ditur se sot njërit prej fëmijëve i është përkeqësuar gjendja shëndetësore.

“Njëri është sot në gjendje pak më të rënduar, dhe po e trajtojmë me oksigjeno-terapi”, tha ajo.

Ndryshe, Shërbimi Spitalor Klinik e Universitar i Kosovës ka bërë të ditur se janë 186 pacientë të shtrirë në klinikat COVID dhe në spitalet e përgjithshme, prej të cilëve 136 janë të konfirmuar me COVID-19.

Sipas të dhënave të publikuara, 117 me oksigjeno-terapi dhe dy në gjendje të rënduar shëndetësore.

Në QKUK, 95 pacientë të shtrirë, 54 prej tyre Covid-19 pozitivë, 69 me oksigjeno-terapi

Klinika Infektive, 53 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 39 pacientë

Klinika e Pediatrisë, 3 pacientë

Në spitalet e përgjithshme po trajtohen 72 pacientë, 65 prej tyre Covid-19 pozitivë, 40 me oksigjeno-terapi./KP